dinsdag 22 oktober 2013

Tarte tatin

Wij zijn dol op de Franse keuken, waarschijnlijk omdat dit altijd doet denken aan de vakanties die we daar doorbrengen. De tarte tatin is een heerlijk Frans dessert, wij gebruiken altijd het recept van Stéphane Reynaud.




Ingrediënten:
8 goudreinetten
250 gr.  bladerdeeg
100 gr. fijne suiker
60 gr. boter


En dan...
Smelt de boter in een ondiepe taartvorm van 28 cm. doorsnede, voeg de suiker toe en laat deze op het fornuis karameliseren. Blijf roeren! Dit keer is de karamel wat blonder, je kunt er ook voor kiezen om het iets donkerder te laten worden, maar laat het niet verbranden!
Schil de appels, snijdt ze doormidden en haal het klokhuis eruit.
Leg de halve appels met de bolle kant naar beneden dicht tegen elkaar aan als een rozet in de vorm en bestrooi ze met suiker.
Bak de appels 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Dek de appels vervolgens af met de bladerdeeg en bak de taart nogmaals 20 minuten.
Stort de warme taart uit de vorm op een plaat.


Tip:
Je kunt in plaats van appels ook peren gebruiken en voeg er dan lekker wat amandelen toe.


Bon appetit!