maandag 7 oktober 2013

Zalm Wellington met dillesaus

Zalm is een heerlijke vis en je kunt het op vele manieren bereiden. Dit recept is één van onze favorieten





Ingrediënten:
Voor zalm
4 zalmfilets van ca. 150 gr.
1 citroen (voor 2 theel. citroenrasp)
2 sneetjes stokbrood
4 vellen filodeeg, ontdooid
3 eetl. olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetl. gehakte dille
2 eetl. sesamzaad
zout
peper

Voor saus
125 ml crème fraîche
1 eetl. fijngehakte verse dille
1 eetl. kappertjes
2 theel. geraspte mierikswortel (potje)
1 theel. limoensap
zout
vers gemalen peper

En dan...

Bereiding zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster of droge koekepan goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theel. gele schil af. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.
Spreid de vellen filodeeg uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Strooi hierover het broodkruim en leg er een stuk zalm op. Strooi de sjalot, dille en citroenrasp erover. Rol de zalm in het deeg op en leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi het sesamzaad hierover. Bak de zalm in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 

Bereiding saus
Roer in een schaaltje 125 ml crème fraîche los met 1 eetl. fijngehakte verse dille, 1 eetl. kleine kappertjes, 2 theel. geraspte mierikswortel en 1 theel. limoensap. Breng het sausje op smaak met zout en versgemalen peper.


Bon appetit!