vrijdag 4 oktober 2013

Saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn lekker voor de lunch in het weekend of wanneer je ze kleiner snijdt heerlijk als hapje.




Ingrediënten:
500 gr. rundergehakt
50 gr. paneermeel
1 ei (geklopt)
3 eetl. chilisaus
1 eetl. gehaktkruiden
1 teentje knoflook
3 eetl. peterselie
2 eetl. ketjap medja
1 pakje bladerdeeg

En dan...
Verwarm de oven voor op 175 graden
Leg de velletjes bladerdeeg los neer.
Meng de gehakt met het paneermeel, chilisaus, gehaktkruiden, knoflook, ketjap, peterselie en de helft van het ei.
Maak 10 gelijke worstjes
Leg ieder worstje op een plakje bladerdeeg en vouw dit dubbel. Druk de randjes met een vork aan en bestrijk het met de rest van het ei.
Zet de broodjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip: Je kunt de broodjes prima een paar weken bewaren in de vriezer.


Bon appetit!