dinsdag 1 oktober 2013

Spinazietortelloni

Mijn oudste zoon had een opdracht voor biologie wat bestond uit het bereiden van een maaltijd voor het gezin aan de hand van de schijf van vijf. Omdat hij koken ook leuk vindt, zocht hij iets aparts en dat werd dit recept.




Ingrediënten (4 personen):
3 eetl. olijfolie
2 rode uien, fijn gesneden
600 gr. verse spinazie
2 bakken koelverse tortelloni met kaas en noten (à 250 gr)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetl. gedroogde oregano
250 ml. Griekse yoghurt
50 gr. walnoten, grof gehakt
zout 
versgemalen peper


En dan...
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui hierin. Voeg, voor de ui kleurt, de spinazie in delen toe.  Laat elk deel steeds omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.
Kook de tortelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet dit af.
Roer de knoflook en de oregano met zout en de peper door de yoghurt. Schep dit mengsel door de spinazie en verwarm het 2 minuten mee.
Verdeel de tortelloni over vier borden en schep de spinazie er op. 
Bestrooi het gerecht met de walnoten en serveer direct!


Bon appetit!